Asiakaspalvelu

010 320 5772

Tieturva 1 -tieturvakortti

Liikennevirasto edellyttää Tieturva 1 -pätevyyttä kaikilta yleisillä teillä työskenteleviltä. Tieturvakortti tutuksi tieturva 1 -koulutuksella.

Tieturva 1 on tiellä tehtävien töiden turvallisuuskoulutuksen peruskurssi, joka on kehitetty varmistamaan ja ylläpitämään työntekijän pätevyys kaikissa tietyöolosuhteissa.

Työturvallisuuslainsäädännössä liikennealueella tehtävä työ luokitellaan vaaralliseksi työksi. Yleinen liikenne aiheuttaa tiellä tehtävässä työssä vaaroja niin työntekijöille kuin tienkäyttäjille. Tästä syystä sitä tekemään ja johtamaan saa käyttää vain huolellisia ja päteviä työntekijöitä.

Löydä tieturvakoulutus omalta paikkakunnaltasi

Koulutamme valtakunnallisesti 32 eri paikkakunnalla. Helpoiten löydät tieturvakurssit kurssihaustamme tai koulutuskalenterista. Jos käytät sivua puhelimella, lataa Päteväksi -sovellus omasta sovelluskaupastasi. Linkit sovelluskauppoihin löytyvät sivun alaosasta.

Etsin tieturvakoulutusta ryhmälle

Järjestämme tieturva 1 -koulutuksia myös asiakkaidemme tiloissa ja tilauksesta omissa tiloissamme asiakkaidemme omille ryhmille. Pyydä tarjous tieturvakoulutuksesta ryhmälle. 

EMME PERU lupaus

Kurssi-info tieturvakorttikoulutukseen

Koulutusaika
8.00-16.00. Tarvittaessa saat koulutuksen päätteeksi väliaikaisen todistuksen.

Kurssihinta
119 € + alv. Hintaan sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas ja tieturvakortti koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta.

TraFi-merkintä
Tieturvakoulutuksesta on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Trafi-merkinnästä veloitamme 17 € / henkilö (alv 0%) + 9 € toimistokuluja (+ alv 24%).

Pätevyyden voimassaolo
Tieturvakortti on voimassa viisi (5) vuotta. Tieturvallisuuskortti uusitaan käymällä viiden vuoden välein kahdeksan (8) tunnin tieturvakurssi. 

Ammattikuljettaja ja Tieturvakortti

Saatat tarvita kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkinnän, jos sinulla on kuorma-autokortti (C-, C1-, C1E- tai CE-luokka) tai linja-autokortti (D1, D1E, D tai DE-luokka) ja ajat kyseisen luokan ajoneuvoa työssäsi tai kuljetat yksityisajossa muita kuin omia perheenjäseniäsi. 

Keneltä vaaditaan Tieturva 1 -kortti?

 • henkilöltä, joka osallistuu tiellä tehtävään tienpitoon liittyvään työhön
 • tie- ja päällystysmateriaaleja kuljettavan auton kuljettajalta
 • työkoneen kuljettajalta muussa kuin kertaluonteisessa työssä
 • muussa työssä yleisellä tiellä työskentelevältä
 • tieturva 2 -koulutukseen osallistuvalta.  

Tieturvakorttikoulutuksen sisältö

 • pätevyysvaatimukset tiellä tehtävässä työssä
 • tienpitäjän velvoitteet ja vastuut
 • tiellä työskentelyn ehdot
 • tiellä työskentelyn vaarat ja ongelmat
 • turvallisuuden varmistaminen liikenteen järjestelyillä
 • turvallisuus työkoneen kuljettamisessa
 • varautuminen onnettomuustilanteisiin
 • työturvallisuustehtävät rakentamisessa
 • tentti

Tieturva 2 on jatkokurssi yleisillä teillä työskenteleville henkilöille, jotka ovat vastuussa liikenne- ja työturvallisuudesta. Tieturva 2 -koulutukseen osallistuvalla on oltava voimassa oleva Tieturva 1 -kortti.

Tieturvakortista tai tieturvakoulutuksesta käytetään myös seuraavia nimityksiä: tieturva, tieturvakortti, tieturvakoulutus, tieturvakurssi, valkoinen kortti, tieturvallisuuskortti, tieturvallisuuskoulutus, tieturva 1 -koulutus, tieturva 1 -kortti, tieturvakorttikoulutus.

Puhelimestasi löytyy oma sovellus, jolla pääset ilmoittautumaan tieturva 1 -kurssille.

Lataa Päteväksi -sovellus omasta sovelluskaupastasi. Sovelluksen kautta voit myös ilmoittautua koulutuksiin.

Lataa appstoresta  Lataa playkaupasta

 

Log in